SUMMER CAMPS & DANCE INTENSIVES
Come and join us for the fun this summer at COPA OC! We offer musical theatre camps and dance intensives.
Musical Theatre Camps
We offer Musical Theatre camps for ages 7-12 and Teens. We have 4 weeks of action packed Summer Camps in our San Clemente facility. Each camp session is one week long Monday-Friday/9am-2pm with an afternoon showcase for the parents at 1pm (Ages 7-12) and 1:30pm (Teen) on the last day of camp. Due to copyright laws and regulations, we cannot perform the actual show (i.e. Lion King, Seussical, Beauty and the Beast, Anastasia), however we have selected songs and highlights and will give it our own fun twist!
The structure of the summer camps will be focusing around music, acting and dance instruction to a Broadway Musical Theme. All students will be rotating stations and learning about The Arts through play. We will be engaging in improv games, performance techniques, learning dance choreography, learning music/voice theory, rhythm/movement, scene work from musicals, character development and enhancing public speaking skills.
At COPA OC we are doing much more than simply auditioning and memorizing lines for a show. We are teaching the skills that kids need to excel in all areas of The Performing Arts and we have a great time doing it! Our showcase at the end of each camp will reflect the themes of that particular session.
Daily Summer Camp Schedule (Musical Theatre):
The kids are broken into groups according to age level and will work with three specialist teachers (Dance, Acting and Music)
9-9:30 am (30 min) Check-in, Stretching/Yoga, Icebreaker Games, Daily Goals (Whole Group)
9:30-10:30am (1 hour) Rotation 1: (Students will work with either our Acting, Music or Dance Specialist)
10:30-11:30am (1 hour) Rotation 2: (Students will work with either our Acting, Music or Dance Specialist)
11:30-12:00pm (30 min) Lunch (please pack a healthy lunch for your child and a water bottle)
12:00-1:00pm (1 hour) Rotation 3: (Students will work with either our Acting, Music or Dance Specialist)
1:00-2:00pm (1 hour) Whole Group Rehearsal for Showcase, Clean up
The class will be one week long, Monday-Friday, 9am-12pm, for ages 8 & Up, ALL LEVELS. There will be a short showcase at 11:45am on the last day.
We offer two sewing camps: one beginning and one intermediate. The camps will be one week long, Monday-Friday, 9am-12pm. Sewing camps are for ages 10 & Up. There will be a short showcase at 12pm on the last day. Cost of camps does NOT include cost of materials. MUST have and bring your own sewing machine.
If you are enrolling for 2+ kids or 2+ camps, use promo code COPAOC (case sensitive) to receive 10% off entire purchase